Jos olet miettinyt YouTube-videoiden tekemistä – siis sellaisten ammattimaisten juttujen, joista voisi olla hyötyä (ja ehkä vähän huviakin) muille – mutta et ole ihan varma miten se pitäisi koostaa, tässä on sulle valmis, toimivaksi todettu kaava.

Kunnia tämän laatimisesta ja testaamisesta ei tietenkään kuulu mulle, vaan Amy Landinolle (ent. Schmittauer), jonka kanava Amy TV (ent. SavvySexySocial) löytyy (tietenkin) YouTubesta.

Amy’s Authority Video Formula kuuluu kutakuinkin näin:

  • Aloita kertomalla mitä videosi tulee käsittelemään, eli kerro katsojalle mitä hyötyä sen katsomisesta on.
  • Suhtaudu katsojaan kuten vanhaan tuttuun, eli jätä itsesi esitteleminen tuonnemmaksi ja oleta, ettei hän suinkaan ole katsojanasi ekaa kertaa.
  • Kahdeksan sekunnin kohdalla sun pitäisi olla jo siirtymässä itse asiaan, mutta voit laittaa väliin lyhyen intron, eli ne joka videolla toistuvat alkutekstit, musapätkän vaihtuvine kuvineen tai (animoidun) logon. Pidä se kuitenkin mahdollisimman lyhyenä. Jos olet esim. ahminut kauden-pari Game of Thronesia kerralla tiedät miltä se tuntuu kun introa pyöritetään kyllästymiseen saakka ja vielä vähän sen yli. Vaikket ihan sille linjalle lähtiskään, että intron aikana ehtii hyvin tehdä voileivät, keittää kahvit ja käydä vessassa, varo joka tapauksessa katsojasi ajan tuhlaamista tässä kohtaa. Tavoite on muistuttaa, ei infota.
  • Seuraavaksi on sitten sen osuuden vuoro, jonka vuoksi video on tehty. Amy neuvoo, että kannattaa pyrkiä pitämään katsojan silmät liikkeessä leikkauksilla, kuvakulman muutoksilla ym.
  • Jätä lopetukselle riittävästi aikaa. Anna katsojalle selkeät ohjeet mitä haluat hänen tekevän seuraavaksi ja kerro ne ääneen jokaisessa videossasi erikseen.
  • Amyn suositus on aloittaa muutaman minuutin mittaisilla videoilla ja seurailla josko ne saavat katsojia ennen kuin edes haaveilee pidemmistä lähetyksistä. Sillä tottahan se on: jos ei kiinnostusta löydy edes muutamaksi minuutiksi, joko aihe tai sitten toteutus ontuu ja pahasti. (Lue myös: 19 vinkkiä oman YouTube-kanavan ylläpitoon)

Nyt sitten ei muuta kuin suunnittelemaan oman videon kässäriä! Jos kaipaat apuja, olehan yhteydessä!

 

Eve Koivula tartuttaa tarinankerrontaa brändimarkkinointiin ja jeesaa markkinoinnissa budjetista riippumatta.